Doing Виѕіпеѕѕ-2017: Україна продемонструвала зростання за всіма показниками рейтингу

169002

В країні розширили роль акціонерів в управлінні компанією, посилили відповідальність директора і розширили автоматизацію суду.

Україна показала поліпшення за всіма показниками рейтингу Doing Вusiness. Про це говориться в доповіді агентства на 2017 рік, опублікованому на сайті DB, передає 112 Україна.

«Крім того, сім країн у регіоні (Європи та Центральної Азії, – ред.) — Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Литва, Македонія та Україна — провели реформи за всіма показниками Doing Вusiness», – йдеться в доповіді.

Згідно з документом, Україна ввела юридичні зміни, спрямовані на пом'якшення потенційного негативного впливу конфліктів інтересів.

Зокрема, зацікавлених директорів та акціонерів відсторонили від голосування про схвалення угоди, в якій у них є конфлікт інтересів.

«Україна займає місце серед країн, які збільшили вимоги до розкриття інформації для угод із зацікавленістю», – йдеться в доповіді.

Також в Україні розширили роль акціонерів в управлінні компанією, посилили відповідальність директора і розширили автоматизацію суду. В країні ввели систему, що дозволяє сплачувати судовий збір в електронному вигляді.

У звіті наголошується, що Україна – серед країн, які створили спеціальний комітет для розвитку показників, на які звертають увагу автори доповіді Doing Business.

Також констатується, що Україна поліпшила захист міноритарних інвесторів, запровадивши обов'язкову зовнішню експертизу перед здійсненням угод, шляхом введення засобу правового захисту у випадках, коли угоди є шкідливими для компанії, а також прояснення структури власності і контролю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: