Вступ України до ЄС, як і раніше, підтримують близько половини українців

За вступ України до ЄС готові проголосувати близько половини жителів України.

Про це інформує УНІАН, посилаючись на результати дослідження.

Відповідно до отриманих даних, якби референдум із питання, чи вступати Україні до Європейського Союзу, проводився на час опитування, то 49,1% жителів України проголосували б за вступ України до ЄС, 25,4% – проти. Решта розділилася на тих, хто не визначився – 15,1% та тих, хто не брали би участі в голосуванні – 10,4%.
Якби ті, хто не визначився як голосувати, не прийшли б на референдум, або прийшли б і голосували так само як і ті, хто визначився, участь у голосуванні взяли би приблизно 74% усіх, хто має право голосувати та проживає на неокупованій території України. Тоді подані голоси розподілилися б таким чином: за вступ до ЄС – 66%, проти – 34%.

В Інституті зазначають, що готовність жителів України проголосувати за вступ до ЄС протягом часу, що минув після анексії Криму та початку війни на Сході, практично не змінилася: за об’єднаними річними даними, у 2015 році за вступ України до ЄС були готові проголосувати 51,8% жителів України (без окупованих територій), у лютому цього року – 51%, у травні – 49%, у вересні – 49% (різниця – у межах статистичної похибки).
Вступ до НАТО підтримали б зараз на референдумі 39,2% опитаних, проти голосували б 31,2% респондентів, не взяли б участь у голосуванні 17,8%, а 11,8% не визначились із цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: