Яворівському району затвердили проект Перспективного плану спроможних громад

img_1445

Депутати Львівської обласної ради затвердили Перспективний план створення об'єднання територіальних громад у Яворівському районі, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Депутати Львівської обласної ради затвердили Перспективний план створення об'єдання територіальних громад у Яворівському районі, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Під час обговорення у сесійній залі виступили депутати Верховної Ради Любомир Зубач та Володимир Парасюк .

Любомир Зубач заявив, що прийняття перспективного плану позбавить Львів можливості просторового розвитку. Він також наголосив, що поспішати з прийняттям рішення не має сенсу оскільки громади розпочнуть повноцінно працювати лише з 2018 році, тому можна почекати ще кілька місяців.

img_1452

Натомість Володимир Парасюк наголосив, що є рішення місцевої влади, яке потрібно поважати і закликав не відкладати прийняття перспективного плану.

Читайте такожУсе виглядає песимістично, – Дворянин про перспективний план Пустомитівського району

Серед депутатів обласної ради думки теж розділилися. Заступник голови ЛОР Параскевія Дворянин заявила, що низка населених пунктів не задоволенні перспективним планом. Вона додала, що людей, які прийшли протестувати обдурили сказавши, що питання розглядатиметься після обіду.

Натомість низка інших депутатів закликала не затягувати процес і прогосувати.

У підсумку 59 депутатів проголосували за затвердження перспективного плану.

Нагадаєсо, що вчора комісія Львівської обласної ради затвердила проекти перспективних планів Дрогобицького та Пустомитівського району. Таким чином, відкритим є лише питання план децентралізації у Сколівському районі.

Додамо, що вчора активісти Дунаївської, Розвадівської, Щирецької та інших місцевих громад пікетували Львівську облдержадміністрацію. Вони скаржилися, що їхня ініціатива щодо об’єднання територіальних  громад не знаходить розуміння та підтримки в обласних чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: