З Хирова до Перемишля поїде потяг

Після понад 70-річної перерви може бути відкрите ще одне залізничне сполучення між Україною та Польщею: Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль.

Про це повідомила директор Департаменту Міжнародної співпраці та технічної допомоги Львівської Обласної Державної Адміністрації Поліна Лі. «Відновлення залізничного сполучення Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль дасть новий імпульс для розвитку старосамбірського району», – зазначила вона.

Відновлення сполучення - це ініціатива польських волонтерів, які запропонували реанімацію залізничного руху на закритій більше 20 років тому трасі Перемишль-Мальговіце. З цією метою було організовано акцію, в рамках якої добровольці розчищали закинуті колії від дерев, кущів та трави. Акцію підтримало як суспільство, так і влада - її партнерами виступили Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, Міністерство Оборони, Польська залізниця, прикордонники, пожежники, польська поліція а також багато інших інституцій та організацій. Окрім історичного, ця акція має ще і практичний аспект - відновлення лінії Загуж-Хирів-Перемишль стане єдиною альтернативою залізничного сполучення польських міст у Бещадах (Устжикі Дольні та Санок) із рештою Польщі після того, як у 2017-2020 роках в рамках капітального ремонту буде закрито лінії Ясло-Жешув та Ясло-Новий Загуж.

Транзитний рух на маршруті Загуж-Хирів-Перемишль буде можливий після відкриття пункут пропуску «Нижанковичі-Мальговіце» на українсько-польському кордоні. Міжнародне залізничне сполучення Хирів-Загуж діяло до 2000 року, але було закрите. На сьогоднішній день із Львівської області до Польщі їздить лише один потяг, зі Львова. Він складається із двох вагонів, із яких один їде через Краків до Варшави, а другий - до Вроцлава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: