ДАБІ анулювала дозволи на будівництво у Львові за двома адресами

Інспекція держархбудконтролю провела низку перевірок щодо будівництва на вул. Тернопільській, 42, Шевченка, 418 та Величковського, 61, 62 у Львові, замовником якого є ПрАТ «Ірокс».

Інспекція держархбудконтролю провела низку перевірок щодо будівництва на вул. Тернопільській, 42, Шевченка, 418 та Величковського, 61, 62 у Львові, замовником якого є ПрАТ «Ірокс», про це повідомляє ІА Дивись.info.

Відтак, виявлено низку суттєвих містобудівних порушень і, як наслідок, видано накази про анулювання дозволів на виконання будівельних робіт за двома першими адресами та накладено штраф і видано припис про усунення правопорушень за третьою адресою.

Інспекція інформує про заходи архбудконтролю, здійснені за вищевказаними адресами.

Реконструкція нежитлового приміщення під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою на вул. Тернопільській, 42.

У зв’язку з тим, що забудовником не надано до перевірки архітектурно-планувальне завдання, документ на право користування земельною ділянкою, журнал авторського нагляду, загальний журнал робіт, посадові особи Інспекції на підставі акту перевірки склали припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, низку приписів про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, а також протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Після перевірки встановлено, що вимоги приписів забудовником не виконуються, натомість тривають роботи із влаштування фундаментів. У зв’язку із невиконанням вимог вказаних приписів, посадові особи Інспекції склали низку протоколів про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, а також припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

Відтак, 26.10.2016р. Інспекція видала наказ про анулювання замовнику будівництва дозволу на виконання будівельних робіт від 13.03.2008 р.

Будівництво багатоквартирних житлових будинків (житловий комплекс) на вул. Шевченка, 418.

У зв’язку з тим, що керівництво ПрАТ «Ірокс» не допустило посадових осіб Інспекції на об’єкти будівництва на вул.Т. Шевченка, 418 для проведення перевірки, посадові особи Інспекції склали відповідний акт, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності щодо ПрАТ «Ірокс», а також припис про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт, яким зобов’язано забудовника зупинити виконання будівельних робіт та забезпечити доступ Інспекції до об’єкта будівництва для проведення перевірки.

За це порушення ПрАТ «Ірокс» притягнено до відповідальності у вигляді штрафу.

Відповідно до інформації, отриманої від відділу Держгеокадастру у м. Львові Львівської області, а також юридичного управління Львівської міської ради, земельна ділянка на вул. Шевченка, 418 у м. Львові не перебуває у власності або користуванні замовника будівництва - ПрАТ «Ірокс».

Відтак, 26.10.2016р. Інспекція видала накази про анулювання замовнику будівництва дозволів на виконання будівельних робіт від 07.04.2008р.

Будівництво 9-поверхових багатоквартирних житлових будинків із вбудованими об’єктами соціально-побутового обслуговування на вул. Величковського, 61, 62.
У зв’язку з тим, що керівництво ПрАТ «Ірокс» не допустило посадових осіб Інспекції на об’єкти будівництва по вул. Величковського, 61, 62 у м. Львові для проведення перевірки, Інспекція склала відповідний акт, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності щодо ПрАТ «Ірокс», а також припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, яким зобов’язала ПрАТ «Ірокс» забезпечити доступ посадових осіб Інспекції до вказаного об’єкта будівництва для проведення перевірки.

За це порушення ПрАТ «Ірокс» притягнено до відповідальності у вигляді штрафу.

Наразі Інспекція продовжує вживати подальших заходів державного архітектурно-будівельного контролю щодо об’єктів будівництва на вул. Величковського, 61, 62 у Львові. У разі невиконання вимог припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, замовника буде притягнено до відповідальності згідно з чинним законодавством, а також вжито заходів щодо зупинення виконання будівельних робіт на об’єктах будівництва за вказаною адресою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: