Львівська облрада вимагає впорядкувати перетин кордону автівками з іноземною реєстрацією

img_1435

Депутати Львівської обласної ради на учорашній сесії прийняли хвернення до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної ради щодо впорядкування переїзду через кордон транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

«Львівська обласна рада упродовж останніх років отримувала звернення від жителів Львівщини з приводу необхідності внесення змін до законодавства з метою лібералізації режиму тимчасового ввезення автомобілів відповідно до вимог ратифікованого Україною міжнародного договору – Стамбульської конвенції від 26 червня 1990 року. Порушуючи положення Стамбульської конвенції, Державна фіскальна служба України фактично припинила оформлення тимчасового ввезення, позбавивши громадян можливості повною мірою реалізовувати своє право власності, яке полягає у вільному користуванні та розпорядженні об’єктом власності. Більше того, відтоді, як 5 березня 2013 року було змінено порядок ввезення авто з іноземною реєстрацією та скорочено терміни їх перебування в Україні, зафіксовано чимало випадків, коли до власників авто з іноземною реєстрацією застосовують штрафні санкції за «український простій». Нехай це і слугує одним із джерел наповнення державного бюджету, однак при цьому держава втрачає набагато більше коштів. Існуючі бюрократичні процедури активізують пошук корупційних схем не тільки при ввезенні автомобілів, але й у процесі їх експлуатації», – йдеться у зверненні.

Читайте також: Чорні мільярди митниці. Як львівські митники «кришують» нелегальні авто (документи)

Депутати закликають невідкладно внести зміни до законодавства, зокрема, у частині збільшення терміну тимчасового перебування таких автомобілів та приведення вартості їх розмитнення до рівня, який діє у країнах Європи. На їхню думку це ліквідує проблему транспортних засобів з іноземною реєстрацією та сприятиме зменшенню черг на кордонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: