Львівська облрада вимагає забезпечити виплату матеріальної допомоги демобілізованим

Депутати Львівської обласної ради на учорашній сесії прийняли звернення до президента та міністра оборони щодо забезпечення виплати матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб військовослужбовців які звільняються.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Нещодавно стало відомо, що військовослужбовцям шостої хвилі мобілізації, які звільняються у запас не виплачують матеріальної допомоги. Зокрема у виписках з наказів про звільнення в запас зазначається, що матеріальна допомога не виплачена. Це мотивується тим, що нібито відповідні статті державного бюджету є не профінансованими. Така ситуація сприймається як особливо цинічна, якщо порівнювати її з підвищенням заробітних плат народним депутатам. Окрім того є побоювання, що такі кошти для військовослужбовців усе-таки передбачені у бюджеті, а тому певні особи наприкінці року можуть скористатися фінансовим ресурсом, зекономлений у такий шахрайський спосіб», - йдеться у зверненні.

Депутати нагадують, що відповідно до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців держава гарантує їм матеріальне та інше забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: