Лише 39% українських немовлят щеплено від поліомієліту, - МОЗ

1446060548

Лише 39,5% дітей, які народилися в першій половині 2016 року, отримали щеплення від поліомієліту.

Про це повідомляє сайт МОЗ, нагадуючи про важливість вакцинації.

При цьому у повідомленні, з посиланням на українське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, зазначається, що після 12 місяців зі спалаху епідемії циркуляція вірусу поліомієліту в Україні призупинена. «Важливу роль у боротьбі з поліомієлітом відіграла прискорена процедура вакцинації населення, яка відбулася протягом жовтня 2015 року – лютого 2016 року», – зазначили у відомстві.

До рекомендованого рівня Україна не дотягує 55%

МОЗ вказує на те, що потребуються додаткові зусилля для збільшення обсягу імунізації та досягнення рекомендованого рівня в 95%.

Міністерство повідомляє, що на сьогодні міжнародними організаціями поставлено 91% від загальної кількості імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення. Із них розвезено в регіони 80%.

12 жовтня в Україну було завезено 1 500 480 доз вакцини АДП-М – (анатоксин або вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена). Невдовзі її розвезуть по регіонам.

24 жовтня було розвезено 1 377 000 флаконів вакцини проти поліомієліту, бівалентної. Таким чином, вся запланована кількість, а саме 2 550 000 флаконів, на сьогодні вже повністю розвезена в регіони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: