Нідерланди підтримують надання Україні безвізового режиму з ЄС, - Рютте

rutte

Нідерланди підтримують надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, повідомили у прес-службі Української держави

«Марк Рютте підтвердив незмінну позицію Нідерландів щодо надання безвізового режиму для українських громадян», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту й Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна виконала всі критерії в рамках плану дій із візової лібералізації.

26 вересня комітет Європейського парламенту з питань цивільних прав, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) підтримав доповідь про надання Україні безвізового режиму та надав мандат на початок переговорів між інституціями ЄС.

23 жовтня Порошенко заявив, що Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: