Ветерани АТО приїхали у США аби бігти Марафон морської піхоти (фото)

1477451625-6183

Четверо українських воїнів АТО, які після поранень, тривалої реабілітації і тренувань представлятимуть Україну на 41-му Марафоні Морської піхоти США, прибули у вівторок ввечері до Вашингтона.

Про це повідомляє ІА Укрінформ.

У столичному аеропорту  їх зустріли з квітами і прапорами представники української громади, волонтери, громадські активісти та дипломати.

«Це не тільки перевірка себе, чи може людина з інвалідністю пробігти довгу дистанцію, але також моральна підтримка наших військових, які зараз лежать у шпиталях та проходять реабілітацію. Цим ми хочемо надихнути інших поранених, щоб вони не здавалися», - пояснив мету своєї участі у марафоні один із українських ветеранів Вадим Мазніченко.

1477451626-2227

Крім Вадима у забігу також візьмуть участь інші учасники АТО – Вадим Свириденко, Дмитро Фесенко та Павло Степанов. Вони були відібрані майже з 60-ти кандидатів. Двоє з них минулого року пройшли курс реабілітації в Національному військовому медичному центрі в Вашингтоні. Інші лікувалися в Україні.

 

Марафон відбудеться у неділю, 30 жовтня. Його маршрут проходить вулицями Вашингтона та його передмістя – Арлінгтона, повз будівлю Пентагону, до пам'ятника загиблим під час воєн морським піхотинцям США. Зазвичай у ньому беруть участь десятки тисяч бажаючих, у тому числі люди з обмеженими можливостями. Українські воїни АТО вперше бігтимуть дистанцію на цьому марафоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: