У Львові студенти дискутували з німецьким політиком Карстеном Фогтом

img1689t

25 жовтня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася регіональна зустріч дискусійного клубу «Відкрий Світ» за участю відомого німецького політика, колишнього депутата Бундестагу і президента Парламентської асамблеї НАТО Карстена Фогта.

25 жовтня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася регіональна зустріч дискусійного клубу «Відкрий Світ» за участю відомого німецького політика, колишнього депутата Бундестагу і президента Парламентської асамблеї НАТО Карстена Фогта, про це повідомляє прес-служба університету

Темою спілкування були конфлікти в Україні та Сирії, які широко обговорюють нині в країнах ЄС та НАТО у зв’язку з агресивною політикою Росії.

Зустріч проходила за сприяння представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні, Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки.

Модератор заходу, директор Фонду «Відкрий Україну» Тарас Михальнюк нагадав присутнім, що проведення таких діалогів стимулює дискусії в молодіжному середовищі щодо майбутнього безпеки країни, регіону та Європи загалом, сприяння встановленню миру та демократичному розвитку.

Учасників дискусії привітав проректор з науково-педагогічної роботи університету Олег Давидчак. Він нагадав про те, що Львівська політехніка здійснює підготовку, крім технічних фахівців, спеціалістів з міжнародного права, правознавства та міжнародних відносин. І тому ведення дискусій за цією тематикою послуговує хорошим досвідом для студентів.

Перед присутніми також витупила координатор проекту з Регіонального представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Марія Коваль.

Німецький гість Карстен Фогт у своїй лекції, зокрема, наголосив, що Україна має стати безпечною країною, вона повинна провести ще багато кардинальних реформ. Саме тоді стане цікавою і потрібною Європі.

Зараз Україну підтримує багато країн, але для того, щоб досягнути суттєвих змін, українці самі повинні вдосконалити свою зовнішню і внутрішню політику. Назвав німецький політик і одну з найгостріших внутрішніх проблем нашої країни: це – корупція, яка блокує зовнішні інвестиції інших країн. Проте, на думку лектора, попри всі складнощі в економіці і політиці України зараз молоде покоління має набагато більше можливостей все змінити на краще.

Після завершення виступу Карстен Фогт відповів на численні запитання, серед яких були й такі, що стосувались шляхів повернення анексованого Росією Криму до України, можливостей нашої держави стати повноцінним членом Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: