В Україні відкривають ВНЗ за американським зразком

auua_226_preview-1024x681

У вересні 2017 року в Києві стартує перша навчальна програма Американського університету України (AUUA) – першого закладу, програма якого складена за зразком системи вищої освіти США, повідомляє AIN.ua.

У вересні 2017 року в Києві стартує перша навчальна програма Американського університету України (AUUA) – першого закладу, програма якого складена за зразком системи вищої освіти США, повідомляє AIN.ua.

Випускники нового ВНЗ отримають диплом університету, акредитованого в США. «AUUA вже почав процес підготовки до акредитації відповідною комісією США і видаватиме як американський диплом, так і український диплом державного зразка», – повідомили в прес-службі AUUA.

Навчальні програми університету розроблені професорами провідних вишів США з урахуванням специфіки місцевого ринку праці. Партнерами AUUA стали Технологічний інститут Джорджії і Школа журналістики в Міссурі. Замість факультетів тут будуть школи американського зразка.

У першому навчальному році абітурієнти зможуть вступити до Школи інженерії, Школи бізнесу, Школи державного управління, Школи комунікацій і медіа. Викладати будуть переважно іноземні професори, тому навчання проходитиме англійською мовою. «Флагманом» AUUA стане Школа інженерії, де зосередяться найбільше спеціальностей і дисциплін. Студентам обіцяють найсучасніші лабораторії для роботи та технічне обладнання. Все програмне забезпечення в університеті буде ліцензійним – його надасть компанія Microsoft.

Директор університету Георгій Арвеладзе також заявив: «Ми плануємо створювати курси, запрошувати фахівців підприємств ділитися своїм досвідом, проводити майстер-класи і практичні зайняття для наших студентів. Таким чином, у майбутньому студенти AUUA зможуть опанувати особливості того або іншого виробництва й отримати унікальний практичний досвід».

Студентам обіцяють перелік партнерських програм, за якими університет готуватиме фахівців відповідно до потреб українського бізнесу і ринку праці в цілому. Так прагнуть розв’язати актуальну проблему подальшого працевлаштування випускників. «Зі 100 000 випускників ВНЗ щорічно знаходять роботу за фахом тільки 12%, а потік студентів у зарубіжні університети за останні 6 років виріс на 92%, хоча в Україні є всі необхідні ресурси для створення ВНЗ європейського рівня», – вважають американські партнери AUUA.

Навчання в Американському університеті буде платним. Проте, в AUUA будуть фінансові переваги американської системи освіти: стипендії, кредити та знижки в розмірі 10-35% вартості курсу. Розмір фінансової допомоги малозабезпеченим студентам визначатимуть відповідно до їх талантів, умінь і досягнень – в окремих випадках вона зможе досягати 90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: