Гройсман попросив французьких фахівців допомогти з вирішенням проблеми сміттєзвалищ в Україні

гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман попросив французьких фахівців допомогти з вирішенням проблеми сміттєзвалищ в Україні.

Про це він заявив після відвідування заводу з переробки твердих побутових відходів Cristal у передмісті Парижа, повідомляє Урядовий портал.

За словами прем’єра, в усіх містах України потрібно вирішувати проблему сміттєзвалищ, у тому числі із застосування міжнародного досвіду та технологій.

«В Україні проблема сміттєзвалищ, особливо, і стихійних, і тих, які десятиріччями в містах не упорядковувалася, є величезна – і екологічна, і з усіх сторін, як не подивися. Цю проблему треба вирішувати», - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр навів приклад Грибовицького сміттєзвалища у Львівській області.
«Ця проблема є надзвичайно серйозною», - зауважив він.

Голова уряду зазначив, що запросив французьких фахівців провести дослідження в Україні щодо потенційних технологій, які можливо упровадити, обсягів необхідного фінансування та потрібних механізмів.

”Нам потрібно залучати ті компанії, які мають досвід, щоб вирішувати цю проблему в Україні”, - зазначив він.

Уряд допомагатиме містам України вирішувати цю проблему, заявив прем’єр-міністр.
”Єдине - ми будемо допомагати тим, хто має устремління і бажання навести у цьому питанні лад. Переконаний у тому, що Україна з такими природними ресурсами має отримати можливість бути і в подальшому екологічно чистою, а не ставати територією, де є виклик забрудненості”, – наголосив він.

Коментуючи огляд заводу з переробки твердих побутових відходів Cristal, голова уряду зазначив, що на підприємстві «здійснюється практично 100% переробка сміття, застосовуючи технологію його спалювання».

”Цей досвід є дуже добрим, але він дуже дорогий для України. Тому можливо знаходити інші технології, які можливо використовувати, - зазначив Гройсман. - Такі заводи мають бути у кожному місті України, кожному регіоні і області для того, щоб вирішувати екологічну проблему”.

Нагадаємо, у травні на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла пожежа, під час гасіння якої стався обвал схилу сміттєзвалища. Внаслідок цього загинули троє рятувальників та зник еколог ЛКП «Збиранка». Наразі на полігон сміття не вивозять, а Львівська міськрада шукає кошти та земельну ділянку для побудови сміттєпереробного заводу. На самому ж сміттєзвалищі встановили тепловізор, камери відеоспостереження та розробили проект посилення дамб озер з фільтратами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: