Польські ЗМІ пишуть, що українці розглядають сценарій атаки Польщі на Західну Україну

Хоча ще недавно Польщу зараховували до найближчих союзників України, зараз у Києві можна чути найекзотичніші сценарії.

Про це пишуть польське видання wschodnik.pl

«Атмосферу довкола стосунків України та Польщі, у світлі недавньої прем'єри фільму про Волинську трагедію та Декларації Сейму стосовно цієї ж Волині не можна назвати здоровою. Дійшло навіть до дебатів українських експертів у постаті журналіста Олексія Арестовича, військового аналітика Олега Жданова та викладача Києво-Могилянської Академії Олексія курінного, які презентували гіпотетичний сценарій атаки Польщі на Західну україну із метою повернути кордони 1939 року», – пише wschodnik.pl.

Читайте також: Стало відомо, хто з українських акторів зіграв у скандальному фільмі «Волинь»

Як підкреслювали гості, наголошує видання, результати таких атак не були би для України позитивними, попри те, що українське військо чисельніше та досвідченіше. Технічна перевага поляків була би настільки значною, що зайняття передвоєнних теренів сталося би упродовж 5 днів, а кордон над Збручем вдало би оборонявся від українських відповідей.

«Ще цікавішою виглядала в дискусії теза про те, що мешканці Західної України із радістю привітали би окупантів, сподіваючись на покращення рівню життя та приєднання до «Заходу», – підкреслює wschodnik.pl..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: