РФ нарощує ударний потенціал та розглядає можливість збройного протистояння з НАТО, – розвідка

Росія нарощує ударний потенціал на південно-західному та північно-західному стратегічних напрямках та розглядає можливість збройного протистояння з Північноатлантичним альянсом, в тому числі на території України.

Про це інформує Уніан з посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві.

«РФ продовжує розглядати можливість збройного протистояння з НАТО в тому числі і на території України», - сказав він.

«З цією метою на південно-західному та північно-західному стратегічних напрямках нарощується ударний потенціал. Зокрема на північно-західному в Балтійському регіоні», - уточнив Скібіцький.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не шукає конфронтації з Росією і не хоче повторення холодної війни. За його словами, рішення розмістити чотири тисячі додаткових військових НАТО в Східній Європі є сигналом стримування.
Він також запевнив, що НАТО не вважає, що Росія становить неминучу загрозу. Альянс просто відповідає на розміщення російських військ на території України, а також на «ядерну риторику», що її, за його словами, російська сторона використовує для залякування європейських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: