Турецькі пасажири в аеропорту Тель-Авіва прийняли синагогу за мечеть (Відео)

290749

Подія була дуже по-різному сприйнята ізраїльтянами.

Мусульманська сім'я влаштувала молитву в синагозі у терміналі аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві - очевидно, прийнявши її за мечеть. Вони розклали на підлозі талес (покривало, яке іудеї надягають під час молитви), використовуючи їх замість молитовних килимків, і вклонилися в сторону Мекки.

Видання Breaking Israel News повідомляє, що це були турецькі мандрівники - і що мечеті в аеропорту ім. Бен-Гуріона не передбачено.

Подія мала місце напередодні єврейського свята Симхат-Тора, коли релігійні іудеї зазвичай не подорожують і в синагозі нікого не було. Проходячи повз єврей вказав сім'ї, що вони помилилися, після чого сім'я вибачилася і покинула синагогу.

Видання зазначає, що церква і мечеть були заплановані в терміналі, який побудували в 2006 році, але через бюрократичну тяганину в аеропорту влаштували лише синагогу.

Breaking Israel News також цитує прес-секретаря аеропорту Офіра Лефлера: «Ті, хто хотівпобачити це як щось позитивне, як позитивний зв'язок двох релігій, сприйняли це так. Ті, хто хотів розсердитися, побачили це інакше. Я почув обидві сторони».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: