У Польщі працює близько мільйона українців

Постійне зниження рівня безробіття у Польщі призводить до того, що польські працедавці все частіше відчувають потребу у робочих руках. А тому найчастіше вони шукають працівників за східним кордоном, у першу чергу - в Україні.

Про це повідомляє wschodnik.pl.

Українці працюють передусім на будові, у рільництві та садівництві, українки доглядають за дітьми, допомагають в домогосподарстві. До Польщі все частіше приїжджають також спеціалізовані працівники – здебільшого чудово обізнані інформатики.

Точно не відомо, скільки українців працює у Польщі. Вважається, що в цілому у країні перебуває приблизно мільйон громадян України.

Як наголошує Лукаш Комуда з Фонду соціально-економічних ініціатив, найманню на роботу українських працівників сприяє так звана спрощена процедура працевлаштування. Українці можуть працювати у Польщі впродовж шести місяців щороку на підставі заяви від польського працедавця.

Потік українців до Польщі можна пояснити не тільки тим, що у Польщі не вистачає працівників, але і складною економічною ситуацією в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: