Аваков виявився поціновувачем прекрасного: що задекларував міністр

374214952

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заповнив електронну декларацію на сайті НАЗК.

Окрім нерухомого майна, квартир та земельних ділянок, Аваков задекларував колекції вин, хутряні шуби, італійські меблі, ікони, картини, зброю та елітні годинники, передає Громадське.

«Йо в першоджерелі. Для любителів жанру. Тих, хто не розуміє і питає в чому цінність вінілу – в ігнор», – написав він.

Ось найцікавіші предмети з декларації Арсена Авакова.

Земля та квартири

Згідно з даними е-декларації, у Авакова 3 квартири, дві з них у Харкові, та одна в Чугуєві. При цьому, одна з квартир загальної площею 657 квадратних метрів.

qip_shot_-_screen_1641

Окрім того, міністр володіє двома земельними ділянками – у селі Коробочкине Харківської області. Обидві ділянки по 1200 квадратних метри.

Готівкою Аваков має 265 тисяч гривень, 178 тисяч доларів, 118 тисяч євро і 2100 британських фунтів. Дружина Авакова має готівкою 1,3 млн гривень, 275 тисяч доларів та 30 тисяч євро.

Годинники та шуби

Аваков володіє елітними годинниками, серед них Rolex Daytona — ціна цієї колекції стартує від 30 тисяч долларів.

qip_shot_-_screen_1640

Також, є Vacheron Constantin — марка швейцарських годинників, які однією з найдорожчих, престижних і традиційних.

Ще один годинник – Jaeger-LeCoultre, виробника швейцарських годинників класу «люкс». Мануфактура заснована в першій половині XIX століття. Ціна стартує від 3,5 млн. грн.

qip_shot_-_screen_1639

Годинник Jaeger-LeCoultre, скрін з сайту виробоника

Окрім цього, у Авакова є і антикварні годинники, наприклад, «Годинник камінний антикварний 19 ст.»; Годинник камінний, ампір, з фігурними вставками і елементами з бронзи й чавуну 19 ст.; Годинник камінний в бронзовому художньому обрамленні 20 ст.;

Дружина Авакова володіє шубами з хутра норки, соболя, каракуля та сумками Hermes, Louis Vuitton. Також в неї є численні персні, підвіски, кольє, та інші прикраси.

Картини, монети та вініл

Судячи з декларації, міністр внутрішніх справ є шанувальником витворів мистецтва: картин, гравюр і монет.

У міністра є колекція мідних, бронзових, срібних і золотих монет 16-21 століть території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій 2 ст. до н.е. - 20 ст. н.е. у кількості 2652 монети, колекція золотих монет країн Європи та Америки 18 - 21 ст.ст. - 24 монети

Колекція картин художника Вачагана Наразяна – 11 картин, картина художника Клягіна Н.I. (1955 р.н.) «Похмура пора», картина Шковдовського «Ельф лудильник» і, навіть, картина з кольорового бісеру з зображенням коня на синьому фоні 18 ст. невідомого художника.

З цікавого, літографія Pablo Picasso Litograph and Heliogravure та гравюра німецького художника Карла Плюкебаума початок 20 ст.  – «Та, що сидить на кріпосній стіні» та кольоровий малюнок коника олівцем, стилізований під мозаїку.

113734765_4682843_13847678050115

Типова картина Карла Плюкенбаума. Фото з галереї.

Окремо є цілі колекції різноманітних картин, таких як, колекція картин, гравюр, естампів і літографій українських і невідомих художників 19 - 21 ст. ст. – 78 картин;

Також, Аваков збирає платівки, він задекларував колекцію вінілових пластинок 20 - 21 ст.ст. та колекцію аудіо-відео записів на різноманітних носіях 20 - 21 ст.ст. (диски, касети, плівка) в кількості близько 5000 примірників.

Вино та меблі

Аваков любить колекційне вино. В його володінні колекція вин виробництва Франції, Італії, Німеччини, Австрії, України, Іспанії, США, Чилі у кількості 760 пляшок.

Серед них, наприклад, вино Chateau Mouton-Rothschild 1945 року із середньою ціною $13,6 тисяч за пляшку, та Chateau Lafite-Rothschild 1982 року – $3,9 тисяч.

chateau-mouton-rothschild-1945

Вино Chateau Mouton-Rothschild 1945

Ще є колекція етикеток вина Mouton-Rothchild різних років.

У міністра великий асортимент вишуканих меблів: комплект меблів для кабінету з використанням шкіряної оббивки зеленого кольору, комплект меблів для їдальні іноземного виробництва, комплект меблів для спальні іноземного виробництва, набір меблів для кухні виробництва Iталії 2 комплекти, набір меблів для малої вітальні виробництва Iталії, Набір світильників, бра, торшерів і настільних ламп виробництва Австрії, Iталії та Голландії, та багато іншого.

Інше

З нематеріальних активів Аваков вніс у декларацію «сценарій про рюкзаки», маючи на увазі скандал з закупівлею рюкзаків для МВС начебто через фірму його сина.

111111111

Нагадаємо, що голова Нацполіції задекларувала 3 квартири в Грузії та 3,5 млн грн зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: