У Львові відбудеться благодійний вечір на підтримку військового госпіталю

4 листопада у театрі ім. М. Заньковецької відбудеться вечір галицького гумору «З торбою сміху, або тільки у Львові». Кошти, виручені від концерту, будуть перераховані для потреб військового госпіталю.

Як повідомив депутат Львівської міської ради Роман Грицевич, у концерті візьмуть участь відомі гумористи з України і Польщі, передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

«Україно-польський проект був ініційований спільно з генеральним консулом України в Любліні Василем Павлюком. Виручені кошти будуть перераховані для потреб Львівського військового госпіталю. А наступного дня вечір гумору пройде і у приміщенні госпіталю. У концерті буде представлена історія галицького гумору від 30-тих років і до сьогодні».

Зі слів депутата, на захід приїдуть консули, мер Любліна та секретар ради, а також представники української громади з Перемишля.

«Цей захід сприятиме порозумінню між нашими народами. Адже поляки завжди підтримували нас у складні моменти - Помаранчеву революцію, революцію Гідності».
Іван Гайда, начальник військово-медичного клінічного центру західного регіону зазначив, що кошти будуть залучені в медичний напрямок, який найгостріше їх потребуватиме.

«Вечір гумору в наш непростий час надзвичайно потрібен, адже навколо багато негативу. У нашому госпіталі лікується багато вояків із зони АТО. Тож кошти будуть залучені в ту галузь, яка найгостріше їх потребуватиме. Можливо, це буде анестезіологія, реанімація чи відновлювальна терапія».

На думку заслуженого артиста Володимира Кудовби, подібні заходи зближують людей, і дають зрозуміти, що минуле потребує примирення, а не загострення.

«Артисти в усі часи піднімали дух, були носіями позитиву, вміли посміятись над недоліками. А галицький гумор завжди вирізнявся від київського чи одеського своїми інтонаціями, жартами. Наприклад, є популярна тема, яка називається «Львівське ретро». Крім цього, вечори гумору зближують людей, дають зрозуміти, що наше минуле потребує примирення, а не загострення. Цей вечір – один з прикладів, коли ми можемо зустрічатись і знаходити спільні теми для спілкування».

Додамо, що у вечорі гумору візьмуть участь: Гриць Драпак, Микола Савчук, Ігор Чепіль, Володимир Пушкар, Анатолій Паламаренко, ансамбль «Едельвейс», Володимир Кудовба, «Файф Капела», Єжи Маркович, Матеуш П’єняжек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: