Українське бюро Інтерполу отримувало хабарі за неоголошення в розшук, – Матіос

Головний військовий прокурор розповів, як в українському Інтерполі саботували розшук посадовців.

Низка співробітників Укрбюро Інтерполу отримували хабарі за перешкоджання передачі до головного офісу організації матеріалів для оголошення в міжнародний розшуку осіб режиму Віктора Януковича. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі «Шустер Live», передає ТСН.

«Проблема в тому, що пошта - скажу простою мовою - якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала: направляти (документи, - прим.ред.) в Інтерпол, або залишити і відправити назад слідчому», - наголосив він.

За словами Матіоса, є офіційні свідоцтва та документи, де є вказівка «не вважаємо за доцільне».

«Вони вигадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні», - додав глава військової прокуратури.

Окремо Матіос запевнив, що має оперативні та документальні дані, згідно з якими посадовці за такі дії отримували гроші, фактично - хабарі, за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення в розшук.

Нагадаємо, раніше в українському Інтерполі пообіцяли провести внутрішню перевірку через звинувачення у можливому сприянні соратникам Януковича. Зазначимо, окрім заяв про причетність посадовців Нацбюро Інтерполу до «відбілювання» Януковича та його соратників Анатолій Матіос звинуватив ЗМІ у розміщенні замовних статей для «дискредитації Генеральної прокуратури».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: