Із посібника «Сімейні цінності» прибрали гриф МОН

Гриф МОН «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах» на час перевірки вилучили із наповненого гендерними стереотипами та застарілими установами посібника «Сімейні цінності».

Про це пише УП.

Про це виданню повідомила співавторка посібника та працівниця Інституту модернізації змісту освіти, який рекомендував видання, Леся Корецька.

Начальниця відділу неформальної та інформальної освіти дітей Інституту наголосила: «Концептуальних засад даний посібник не заперечує. У посібнику наголошено, що є рівність жінки і чоловіка, але рівність у різності – є чоловіки, а є жінки».

За словами Корецької, у методичці є спірні погляди, проте є і засадничі моменти, з якими не варто сперечатися.

«Я не вважаю, що уявлення про те, що жінка – це берегиня, застарілі. Я не можу сказати, що берегиня – це лайливе слово».

Також співавторка посібника пояснила, що у зв'язку із резонансною реакцією суспільства з приводу видання, його додатково аналізуватимуть.

Як стало відомо раніше, міністр освіти і науки Лілія Гриневич дала доручення Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти терміново перевірити навчальну програму курсу «Сімейні цінності» та матеріали до неї – перевірка може стати підставою скасування грифу. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: