На Львівщині вшанують урочистості до 98-ї річниці утворення ЗУНР

urjad_zunr__1920_r-__viden_

Завтра, 1 листопада, на Львівщині відзначатимуть 98-у річницю утворення Західно-Української Народної Республіки. З цієї нагоди, зокрема у місті Львові запланована низка урочистих заходів.

 

Цього дня львів’ян та гостей міста очікує театралізоване дійство «Львів – столиця ЗУНР» із встановленням блокпосту з бронеавтомобілем біля головного входу в будинок Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації (Винниченка,18), а також проходження центральними вулицями Львова патрулів-реконструкторів у формі Українських Січових Стрільців які вітатимуть прохожих з 98-ї річницею утворення Західно-Української Народної Республіки та роздаватимуть інформаційні листівки. Дійство пройде за ініціативи ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Подвиг творців ЗУНР вшанують покладанням квітів до Меморіалу УГА, могил Д. Вітовського, М. Галущинського, О. Тисовського та каплиці Євгена Петрушевича на Личаківському кладовищі. Отці всіх християнських конфесій відправлять спільну екуменічну панахиду за тими, хто віддав своє життя за незалежність України біля поля Почесних поховань №76 – місці спочинку загиблих воїнів АТО. Початок заходів о 12.00 год.

Також з ініціативи Львівського національного університету ім. Івана Франка, як і щороку, до Меморіалу Українських січових стрільців Янівського кладовища урочисто пройде колона студентської молоді, яку формуватимуть  на площі біля пам’ятника Івану Франку. Початок руху колони о 13.30 год. До Меморіалу Січових Стрільців заплановано покладання квітів та проведення урочистого віче.

Окрім того, о 18.00 год. в приміщенні Львівського національного академічного театру ім. Соломії Крушельницької пройде Урочиста академія з нагоди 98-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки. Гості матимуть змогу послухати стрілецькі та упівські пісні у виконанні відомих львівських солістів та хорових колективів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: