За жарти в е-деклараціях штрафуватимуть - НАЗК

630_360_1471271855-4157-edeklarirovanie

Чиновників і депутатів притягнуть до адміністративної відповідальності за неправдиві дані чи жарти у електронних деклараціях, заявив заступник голови Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький.

Чиновників і депутатів притягнуть до адміністративної відповідальності за неправдиві дані чи жарти у електронних деклараціях.

Про заявив заступник голови Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький, передає BBC Україна.

«Представникам законодавчого органу варто більш уважно і більш професійно підходити до своїх заяв, тому що чинне законодавство не передбачає таких жартів і, в разі підтвердження таких фактів, вони будуть притягнуті до відповідальності», – сказав Радецький.

Втім, чиновники і депутати мають тиждень на виправлення таких речей у декларації. За словами пана Радецького, штрафувати почнуть лише після цього періоду.

За несвоєчасне подання декларації без поважних причин штрафи складатимуть від 850 до 1,7 тисячі гривень. Якщо прихована сума в декларації становитиме до 345 тисяч гривень, штраф складатиме 17 тисяч – 43 тисячі гривень, а якщо ще більше – штраф 43 тисячі - 51 тисяча гривень або ув'язнення на два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: