Експерт: безвізовий режим з ЄС не вплине на кількість українських заробітчан

31214

Вірогідність того, що наступного року кількість заробітчан з України у державах ЄС виросте - дуже маленька, навіть з огляду на можливе впровадження безвізового режиму.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

Таку думку висловила голова громадської організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко.

«Якщо говорити про тенденції, навіть беручи до уваги теоретичне впровадження безвізового руху Україна-ЄС, то міграційні потоки не стануть надмірними. Але і саме слово «потоки» означає масу людей, може навіть критичну масу. Тому я волію вживати цей термін обережно. Не думаю, що безвізовий режим у якийсь спосіб заохотить економічну еміграцію, бо вона стимульована зовсім іншими чинниками, передовсім - економічною ситуацією», -зазначила вона.

На думку І.Сушко, кількість українців, що їдуть на працю до Польщі, залишиться на рівні 2015 року.

«Стосовно Польщі - поточні тенденції будуть триматися на тому ж рівні. Так, можлива певна активізація заробітчан. Але треба мати на увазі, що зараз Польща збирається впроваджувати нові умови легального працевлаштування іноземців. Думаю, вони будуть жорсткішими. Тому українці будуть намагатися послугами посередників. І тому можливі неприємні ситуації. Не всі посередники надійні, не всі діють легально», - сказала експертка.

«Взагалі добре було би провести серед українців інформаційну кампанію, як пристосуватися до нових правил, пояснити їх, підкреслити кількість легальних способів працевлаштування. Я впевнена, що тенденції залишаться на рівні минулого року, і у нас немає прогнозу, що стосується значного росту кількості заробітчан», - підсумувала Сушко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: