Два нардепи задекларували заощадження в біткоінах

im578x383-1

Два українських депутата задекларували суми в криптовалюті в своїх електронних деклараціях.

Два українських депутата задекларували суми в криптовалюті в своїх електронних деклараціях, повідомляє Forklog.

Депутат Олексій Мушак від Блоку Петра Порошенка серед інших заощаджень вказав 465 біткоіни. За сьогоднішнім курсом це близько 8 мільйонів гривень.

Читайте такожДесятки золотих годинників, антикварний «Кобзар», ікони та мільйони готівки, – що задекларували жінки Верховної Ради

Голова Інтернет-партії України Дмитро Голубов вказав в декларації володіння 4376 біткоінів. Це становить близько 76 мільйонів гривень. Сума в біткоінах була придбана 22 листопада 2012 року. В день покупки Голубовим цієї суми середньозважена ціна біткоіна становила 11.81 долара. Таким чином політик віддав за неї більше 50 000 тисяч доларів.

Додамо, що народні депутати станом на 31 жовтня 2016 року задекларували грошових активів у розмірі 12 мільярдів в гривневому еквіваленті.

Система електронного декларування була введена в Україні в рамках закону «Про запобігання корупції» з 1 вересня. Мета системи - демонстрація громадськості інформації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру близько 50 тисяч високопосадовців по всій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: