Гройсман оцінюватиме збитки у сфері вирубки лісів

14907687_922843931149164_4315265844914937547_n-747x420

Кабінет міністрів України ініціює проведення оцінки збитків, завданих державі у сфері вирубки лісів, а також наполягає на активізації роботи правоохоронних органів у частині покарання винних у незаконних вирубках.

  

Про це сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає Уніан.

«Сьогодні достатньо даних для відкриття масштабних кримінальних справ та доведення їх до суду. Сотнями гектарів вирубували ліси і продавали «лівий» ліс. Але ми це зупинимо тільки тоді, коли винні потраплять за ґрати. І це виклик для всієї правоохоронної системи», - сказав Гройсман.

Він запропонував, щоб через три місяці в уряд прийшла інформація про те, що відбувається в усіх лісових господарствах України, і як спрацювали правоохоронці в частині протидії порушенню законодавства.
При цьому Гройсман нагадав, що підрахунки вирубок вже є. «Я б дуже хотів, щоб ті, хто варварськи вирубував українські ліси та займався контрабандою, сиділи у в`язниці. Це завдання правоохоронної системи. Ми допоможемо порахувати до копійки все, що було знищено і продано на тіньових ринках», - наголосив глава уряду.

Як стало відомо раніше, вже 10 днів на Львівщині триватиме перевірка Стрийського лісгоспу, який охоплює три райони, Миколаївський, Жидачівський та Стрийський, щодо лісових рубок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: