Громадські активісти вимагають скасувати результати конкурсу на керівництво Держгеонадр

Громадські активісти вимагають скасувати результати конкурсу на заміщення вакантних посад першого заступника та заступника голови Держгеонадр. Оскільки він відбувся з низкою порушень. Натомість просять оголосити повторний конкурс.

Про це йдеться в заяві Громадської організації «Геологія України».

У цьому конкурсі переміг Микола Фощій, проти якого раніше поставала Громадська рада при службі. Як вдалося вияснити журналістам, проти Миколи Фощія порушене кримінальне провадження через необгрунтовану невиплату заробітної плати працівникам КП «Південьукргеологія», яке він наразі очолює.

Громадські активісти у заяві зазначають, під час проведення конкурсу були зафіксовані порушення, які могли вплинути на його результати. Відео проведення конкурсу розміщене на сторінці Нацдержслужби. 

«Як видно на відео деякі учасники користувалися телефонами, фотографували монітор комп’ютера та надсилали повідомлення, що свідчить про порушення принципу законності та рівності доступу інших учасників, - йдеться у заяві ГО «Геологія України». - Під час розв’язання ситуаційних завдань деякі претенденти мали змогу виходити з аудиторій, де проходила підготовка відповідей для другого етапу конкурсу. Це може свідчити про можливість використання ними додаткових матеріалів для підготовки ситуаційних завдань».

Активісти наголошують, що під час співбесіди переможцю конкурсу – Миколі Фощію не ставили профільних запитань. А через це не можливо його об’єктивно оцінити. «Більше того, кандидат Фощій М. В. підтвердив про наявність 2-х кримінальних проваджень, які стосуються його професійної діяльності», - зазначають у заяві.

Окрім цього, за словами активістів, під час конкурсу порушили Закон України «Про запобігання корупції», бо є конфлікт інтересів. Участь у конкурсі взяли двоє підлеглих міністра екології: директор юридичного департаменту – Володимир Бучко та його заступник Сергій Губа. «Бучко В. А., та Губа С. М. могли брати участь у розробці чи /або погодженні ситуаційних завдань, які затверджувалися Комісією з питань  вищого корпусу державної служби», - пишуть активісти.

«ГО «Геологія України» вимагає скасувати рішення комісії та оголосити проведення повторного конкурсу на зайняття вакантних посад першого заступника та заступника голови Державної служби геології та надр», - йдеться у заяві ГО «Геологія України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: