Держава ще рік не зможе перевіряти малих і середніх підприємців

Парламент України в другому читанні прийняв депутатський закон про мораторій на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу до 31 грудня 2017 року.

Парламент України в другому читанні прийняв депутатський закон про мораторій на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу до 31 грудня 2017 року, передає InfoResist.

За прийняття законопроекту №3153 «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у другому читанні і в цілому проголосували 235 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Глава Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, доповідаючи по законопроекту, зазначив, що прийняття документа дозволить знизити тиск на підприємців з боку контролюючих органів. При цьому він підкреслив, що в період дії мораторію можуть проходити позапланові перевірки бізнесу, якщо на це є вагомі причини.

«Це чотири підстави: рішення суду, за заявою суб'єкта господарювання при аварії на виробництві, при обгрунтованому зверненні фізичної особи та погодження компетентного органу Державної регуляторної служби», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: