Львівщині потрібно починати розвиватися з низькозатратного виробництва, — менеджер-економіст

lvivshhyni-potribno-pochynaty

Поки що наше місце в Європі — у ніші низькзатратного виробництва. Таку думку висловив український менеджер-економіст, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, повідомляє ІА Дивись.info.

Поки що наше місце в Європі – у ніші низькзатратного виробництва. Таку думку висловив український менеджер-економіст, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, повідомляє ІА Дивись.info.

«Нам потрібно починати з низькозатратного виробництва. Поки що. Що тут важливо? Низькі затрати. Але не низькі зарплати. Низькі зарплати — це частина цього. Але якщо зарплата вища, ніж продуктивність праці, насправді, вона не низька, а висока. Тобто насправді все вирішує не низька зарплата, а висока продуктивність праці», —упевнений екс-міністр.

На його думку, питання стоїть не у зниженні зарплат, а у підвищенні їх через підвищення продуктивності праці.  На це впливає капітал, який приходить на Львівщину. Критично важливо впливає конкуренція, а також кращі дороги, краща інфраструктура».

14958947_1689508204697788_995796284_o

Читайте також: Синютка нарікає на низьку вартість робочої сили в Україні

Як приклад гарної продуктивності праці Павло Шеремета навів фірму Apple та iPhone. Мовляв, iPhone коштує 560 доларі. Але його зібрка обходиться у 7, а ціна деталей складає 150 доларів. Таким чином, Apple кладе у кишеню близько 400 доларів.

«Зрештою, хороші і працюючі ідеї принесуть Львівщині і Львову більше грошей, ніж низькозатратна праця. Нам треба думати не тільки про made in Ukraine та designed in Ukraine, а і про designed in Lviv», — наголосив Павло Шеремета.

Відтак, за словами експерта, Львівщина повинна бути продуктивною фабрикою, інноваційною лабораторією і надихаючим санаторієм Європи.

Нагадуємо, сьогодні у Львові стартував Міжнародний економічний форум. Серед іншого цього дня запланований виступ Президента України Петра Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: