Шведська газета пише, що Україна переписує свою історію, аби приховати «незручні факти»

14_crop_2_ram_small

Шведська газета «Dagens Nyheter» пише, що Український інститут національної пам'яті створює нову національну ідентичність, а Володимир В'ятрович займається вибіркою історією, намагаючись приховати «незручні факти».

Шведська газета «Dagens Nyheter» пише, що Український інститут національної пам'яті створює нову національну ідентичність, а Володимир В'ятрович займається вибірковою історією, намагаючись приховати «незручні факти».

Автор матеріалу наголошує, що Володимир В'ятрович займається переписуванням історії з метою приховати вбивства євреїв та поляків під час Другої світової війни. Як аргумент, автор статті згадує про німецького історика Андреаса Умланда, який звинуватив голову Українського інституту національної пам'яті у тому, що він замовчує про темні сторінки історії України.

«Багато українців просто не знають, що деякі з членів УПА брали участь в погромах євреїв під час Другої світової війни. Це може стати проблемою для України у зовнішній політиці із Заходом», – наводить цитату Умланда видання «Dagens Nyheter».

На думку видання, В'ятрович став популярним завдяки тому, що акцентує увагу на невідомих українцям героях у виставках та публікаціях. Також Інститут національної пам'яті звинуватили у тому, що він вносить поправки у архівні документи, аби зробити ОУН та УПА «незаплямованими».

Довідка: «Dagens Nyheter» — найбільша шведська щоденна ранкова газета, виходить у столиці країни — Стокгольмі; один із найпопулярніших друкованих органів Швеції. Заснована 23 грудня 1864 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: