Стрияни побудують казарму у Старичах за майже 18 млн грн

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління за результатами аукціону замовило ПП «Мостобудівельне управління №1» роботи з будівництва казарми у селі Старичі (Яворівський район) вартістю 17,9 млн грн.

Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.

Йдеться про казарму в/м № 25 (184 ЦЗП). Згідно з договором, роботи мають бути завершені до кінця 2017 року.

Технічним завданням передбачені роботи з підготовки території будівництва, у тому числі вирубка дерев, та повний комплекс будівельних робіт.

У закупівлі взяли участь ТОВ «Черкасизалізобетонстрой», ТОВ «Будгарант групп», ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», ПП «Західспецбудтранс-7» та переможець аукціону ПП «Мостобудівельне управління №1». І первинна (19,3 млн грн) і остаточна пропозиція (17,9 млн грн) цієї фірми були найдешевшими, тож договір уклали з нею.

Одноосібним власником ПП «Мостобудівельне управління №1» зі «статутником» 10 тис. грн є мешканець Стрия Леон Урумян, а керівником – його син Андрій Урумян. Фірма заснована у 2010 році.

За даними сайту Prozorro, «Мостобудівельне управління №1» взяло участь у 14 тендерах, переможцем ставало 7 разів. Загальна вартість отриманих замовлень становить 31,1 млн грн.

Леон Урумян володіє низкою інших підприємств у Стрию, зокрема, ПП «УТГ», з яким у січні цього року Міноборони уклало договір на купівлю ряду квартир загальною вартістю 8,8 млн грн (10,08 тис./грн за кв.м).

Бенефіціарами черкаського ТОВ «Черкасизалізобетонстрой» через ТОВ «Агро-Старт» є подружжя Ірина та Дмитро Діденки, а також Тетяна Бас. Остання – колишній депутат Черкаської райради, обиралась від «Партії регіонів». Сьогодні перебуває у складі виконкому Леськівської сільради. Відомо також, що Дмитро Діденко на місцевих виборах 2010 року балотувався до Черкаської обласної ради від «Єдиного центру» Віктора Балоги.

ТОВ «Будгарант групп» з пропискою у Львові належить Андрієві Пісюрі. Фірма заснована у жовтні 2014 року, розмір статутного фонду підприємства становить 500 грн. За даними фінзвітності за 2015 рік, товариство збиткове (21 тис. грн чистого збитку на кінець звітного року). Разом з тим, 28 жовтня Лапаївська сільрада опублікувала повідомлення про намір укласти з «Будгарант групп» угоду щодо будівництва каналізаційних мереж у селі Холодновідка Пустомитівського району Львівської області вартістю 3,8 млн грн.

Власником пустомитівського ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» є Марко Янковенко. Упродовж 2016 року фірма здобувала перемогу у 13 тендерах на загальну суму 72 млн грн, 5 з них – у Львівській області (6,6 млн грн).

Власником та керівником ПП «Західспецбудтранс-7» є колишній депутат Косівської райради від «Партії регіонів» Василь Шкондеюк. Фірма зареєстрована у місті Косів, що на Івано-Франківщині, за однією адресою з іншими фірмами родини Шкондеюків. Сам Василь Шкондеюк сьогодні прописаний у Києві.

Додамо, за даними сайту Prozorro, цього року підприємство отримало від ЗТКЕУ два підряди на будівництво казарм у с. Старичі Львівської та м. Коломия Івано-Франківської областей загальною вартістю 14,8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: