У Харкові суд взяв під варту лідера місцевого антимайдану

У Харкові суд взяв під варту лідера місцевого антимайдану Єгора Логвінова до 1 січня 2017 року.

Відповідне рішення Київський райсуд Харкова ухвалив сьогодні, 3 листопада, за клопотанням прокуратури, передає Уніан.

Під час судового засідання слідчий та представник прокуратури зазначили, що Логвінов обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу), що передбачає призначення йому безальтернативної міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокат Логвінова Олена Найдьонова у свою чергу наголосила, що клопотання прокуратури не може бути задоволеним тому, що оголошена за ст. 109 КК підозра Логвінову є не обґрунтованою, слідчі не довели ризиків, що підозрюваний може ухилятися від слідства.

Крім того, за словами адвоката, Логвінов має міцні соціальні зв`язки, проживає в Харкові і має можливість з`являтися до слідчого за першою вимогою.
Сам підозрюваний підкреслив, що не збирається покидати межі України.
«Я абсолютно не збираюся ані від слідства, ані від процесу ухилятися», - сказав він.
Вислухавши думки сторін, суд задовольнив клопотання прокуратури та призначив Логвінову міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 1 січня 2017 року.

Під час судового розгляду Логвінов через журналістів також звернувся до ватажків терористів «ЛНР» та «ДНР» із закликом звільнити всіх українських військовополонених.
«Необхідно проявити мужність та без всяких умов, без усіляких затримок і проволочок видати українській стороні всіх військовополонених українських солдатів. Зробити жест доброї волі, всім людям усього світу та Україні показати, хто за добро та мир, а хто за щось інше», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: