У Кабміні пояснили, як підвищення мінімальної зарплати вплине на субсидії

Підвищення мінімальної зарплати вплине на обсяг субсидій не раніше 2018-2019 років.

Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень з 1 січня 2017 року вплине на обсяг виплачуваних субсидій, але лише в опалювальний сезон 2018-2019 років.

Про це йдеться в роз'ясненні уряду, опублікованому на офіційній сторінці Кабміну в Twitter.

«Підвищення мінімальної заробітної плати не вплине на розрахунок субсидій, які люди будуть одержувати цього року, оскільки при розрахунку субсидій враховуються доходи за 2015 рік, - йдеться в роз'ясненні. - У наступному опалювальному сезоні будуть враховуватися доходи за 2016 рік. Тобто підвищена мінімальна заробітна плата буде впливати на розрахунок субсидій аж у сезоні 2018-2019 років».

Станом на кінець жовтня субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримали 6,1 млн українських сімей із передбачуваної кількості 8,5 мільйона.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів має намір запропонувати Раді збільшити мінімальну зарплату у 2017 до 3,2 тисяч гривень. У Мінсоцполітики запевнили, що підвищення рівня мінімальної зарплати для українців відбуватиметься за рахунок ресурсів української економіки. Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розраховує, що збільшення мінімальної заробітної плати призведе до збільшення надходжень до Пенсійного фонду України на 7-10 мільярд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: