В Україні потрібно створити умови, щоб інвестор почувався у безпеці, – Данило Білак

14962468_1236553773050371_1060067711_n

Україна отримала шанс будувати нову країну на підставі нових технологій. Про це сьогодні сказав Данило Білак, директор Офісу залучення та підтримки інвестицій України на Міжнародному економічному форму.

«Світ міняється і дуже колосально. Зараз ми переживаємо цей процес в Америці, Канаді, Європі. Технологія так міняє економіку і суспільство, що суспільство не встигають за цим слідкувати, ні економічно, ні політично. У нас, на Заході, є лузери і є ті, хто попереду. Де Україна у цьому процесі? Україна давно в халепі. Тобто нам, наразі, нема що втрачати у цьому процесі. Те, що зараз відбувається на Заході, – це колосальна можливість для України перестрибнути те, що зараз переживають на Заході. І будувати нову сучасну Україна на підставі нових технологій, інновацій, інноваційної політики, інноваційних стратегій, високих технологій. Що в Україні є основним ресурсом? Це людський капітал і землі. Світом літають трильйони доларів, які шукають, де приземлитися», – сказав Данило Білак.

На жаль, за його словами, Україна має погану репутацію серед іноземних інвесторів.

«Те, що відбулося два роки тому, є переломний момент. І це треба продавати іноземним інвесторам, що наша країна кардинально змінилася, у головах змінилося. І Львівщина – це яскравий приклад того, що треба робити. Як ставитися до інвестора? Їх треба вітати як гостей, що прийшли до вашої власної хати. І довіра відновиться. Наш Офіс створений, щоб саме цим займатися. Щоб допомагати інвесторам, які вже є в Україні, вирішувати свої проблеми. І заохочувати нових інвесторів, переконати їх, що у нас є можливість і середовище, де вони можуть спокійно і безпечно працювати, знаючи, що їхні інвестиції захищені. Ми зараз створюємо веб-сторінку, яка міститиме інформацію про можливості інвестувати, доступ до різних ринків. По-друге, ми будемо створювати послуги консьєржа для інвесторів», – сказав пан Данило.

Він додав, що треба серйозно думати, як захищати майнові права інвесторів. Скасувати ті законодавчі акти, які системно заважають працювати бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: