До України в питанні безвізового режиму немає жодних нових вимог

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що до України в питанні безвізового режиму немає жодних нових вимог.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що до України в питанні безвізового режиму немає жодних нових вимог, передає Уніан.

Парубій нагадав, що звертався до Європейського парламенту з тим, аби він ухвалив рішення про надання Україні безвізового режиму до річниці Революції гідності. «Сесія буде 21–24 листопада. І ці дні – фактично можливо це рішення ухвалити», – сказав спікер.
Водночас Парубій зауважив, що відомо, чому вирішення питання так затягується. «Є спільне консенсусне рішення, щоби спочатку ухвалити закон про можливість швидкого призупинення безвізового режиму, і це рішення не стосується України, а загального принципу роботи в Європарламенті, і тільки після того питання безвізу для України може стати на порядок денний», – зазначив голова ВР.

Так, наголосив він, «немає жодних нових вимог до України». «Більш того, є повна більшість у залі, яка це рішення готова підтримати, яка це рішення підтримує», – сказав Парубій і додав, що йдеться про залежність українського питання від «іншого питання, яке не має до України стосунку».
Спікер зазначив, що звернувся до євродепутатів та голови Європарламенту, аби «максимально сконцентрувати зусилля, щоби ми змогли вийти на рішення в кінці листопада». Він також додав, що нині затверджений порядок денний Європарламенту, де наразі немає українського питання, не є остаточним і буде змінюватися. «У нас є великий шанс і велика надія, щоби питання України з’явилося в порядку денному», – сказав Парубій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: