«Гірники» знову забивать п'ять м'ячів бельгійцям, а «Зоря» здобуває друге очко (Фото)

283275__max_gal

Вчора, 4 листопада, донецький «Шахтар» та луганська «Зоря» провели матчі четвертого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи.

Вчора, 4 листопада, донецький «Шахтар» та луганська «Зоря»  провели матчі четвертого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи.

Гірники у Бельгії повторюють сценарій на «Арені-Львів»

У Бельгії «Шахтар» пропустив гол від місцевого «Гента» вже на 20-й секунді зустрічі. Саймон виконав подачу з лівого флангу на Кулібалі, і височенний форвард головою пробив саме в кут. Донеччани повернули контроль над грою ближче до середини тайму. Небезпечно прострілював Срна, потужно пробивав зі стандарту Ракицький.

Здобути бажане вдалося на 36-й хвилині. Тайсона збили в штрафному «Гента», й арбітр призначив пенальті. Вирок чітко виконав Марлос, який проводив цього дня 50-й поєдинок у єврокубках. За п’ять хвилин «помаранчево-чорні» вже вийшли вперед. Комбінація за участю Бернарда і Феррейри завершилася результативним забігом Тайсона. 28-й номер легко відірвався від захисників і впевнено переграв голкіпера. Перед самою перервою «Шахтар» і зовсім забив третій м’яч: Срна подав з кутового, а Степаненко вразив ворота господарів із другого поверху.

Динаміка в матчі тривала й по перерві. Футболісти «Гента» дедалі частіше почали залишати вільні зони, куди раз по раз уривалися гравці гостей. На 52-й хвилині непоганий удар вийшов у Тайсона – голкіпер господарів у стрибку перевів м’яч на кутовий. Невдовзі шанс відзначитись мав Фред, але його спробу заблокував захисник. Утім, вже на 67-й хвилині бразилець виявився влучним, відправивши м’яч просто у верхній кут бельгійських воріт.

Читайте також: «Гірники» у Львові легко розібрались з бельгійцями, а «Зоря» програє у Роттердамі (Фото)

На 83-й хвилині господарі один гол відквитали: Пербе в дотик відправив м’яч у сітку після подачі з флангу Асаре. Відновив розрив у рахунку Феррейра. Аргентинець опинився в потрібному місці після прострілу Срни з флангу та скидання Бернарда. Бельгійці наприкінці поєдинку відповіли влучним ударом Мілічевича. 5:3 – «Шахтар» узяв гору над «Гентом» і за два тури до завершення основного етапу забезпечив собі перше місце в групі.

Луганська «Зоря», граючи у більшості протягом тайму, не зуміла вдома обіграти нідерландський «Фейєнорд» - 1:1.

На 14-й хвилині матчу перша ж атака гостей стала результативною. Кейт виконав навісну передачу на лінію воротарського, звідки Йоргенсен ударом головою відправив м'яч у кут воріт. В середині тайму господарі заробили стандарт біля кута штрафного: до м’яча підійшов Любенович, який потужним ударом відправив м'яч точно у дальній верхній кут, але Джонс дотягнувся до «сфери», перевівши її на кутовий.

«Зоря» перед перервою збільшила темп, Боттегін грубо сфолив проти Бонавентуре і отримав жовту карту. А через хвилину той же Боттегін, зігравши рукою у штрафному, отримав ще одне попередження і вирушив до роздягальні, а «Зоря» отримала право на пенальті. Форстер прямим ударом з «точки» переграти Джонса не зміг, але він першим опинився на добиванні і відправив м’яч за призначенням.

Статті по темі: «Гірники» у Львові здолали португальську «Брагу», а «Зоря» дала гідний бій «Манчестер Юнайтед»

Після перерви «Фейєноорд» всією командою розташувався на своїй половині, і перед «Зорею» постало завдання - зламати насичену оборону суперника. На 61-й хвилині Караваєв зліва «завантажив» м'яч до штрафного, там його у вільній зоні підібрав Петряк, обіграв двох суперників і був збитий третім, але данський арбітр Кехлет не побачив порушення правил в епізоді. Ще через хвилину м'яч опинився у воротах Джонса вдруге: Кулач добив м'яч, який відскочив від стійки, але арбітр зафіксував положення «поза грою». На 69-й хвилині Кулач опинився віч-на-віч із Джонсом, але пробив невдало – м’яч пролетів над поперечиною.

У підсумку – друге зароблене очко луганської команди у груповому турнірі Ліги Європи. «Зоря» ще не втратила шанси на вихід до наступного раунду, але вони, скоріше, залишаються суто теоретичними.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: