Львів’ян закликають бойкотувати прибуття ікони з Єрусалима

14910533_292152561178953_2094384066923632163_n

5-7 листопада у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці – чудодійна ікона, яка зберігається в Старому місті в Єрусалимі.

5-7 листопада у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці – чудодійна ікона, яка зберігається в Старому місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвір’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього. Святиня перебуватиме у Свято-Георгіївському храмі УПЦ МП до вечора 7 листопада.

Ікона прибула до Львова з благословення Патріарха Святого града Єрусалима та всієї Палестини Феофіла ІІІ у рамках проведення Хресного ходу «Україна під Покровом Богородиці».

Водночас Економічний бойкотний рух закликає львів’ян проігнорувати релігійний захід.

«Російські церковники продовжують свою експансію в рамках одіозного хресного ходу «Україна під Покровом Богородиці». Днями до Львова прибуває ікона з самого Єрусалима. Виставлятиметься в храмі Московського патріархату на Короленка.

Патріарх Єрусалимський Феофіл, який люб’язно надав РПЦ в оренду святиню, яка на балансі в його організації, людина відома в певних колах.

Грек, працював за молодості кілька років у Москві. Неодноразово заявляв, що росіяни і українці один народ. Брав участь в освяченні головного храму військово-морських сил РФ. Зараз їздить до Росії, як по свячену воду. Нагороджений орденом Ярослава Мудрого нашим Януковичем влітку 2013», – написав на своїй сторінці у Фесбук координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

Він закликає львів'ян проігнорувати подію.

«Оскільки присутність на таких дійствах свідчитиме про вашу лояльність до скрепів «русского міра». Ніякі облудливі слова про мир і злагоду в Україні хай не введуть вас в оману. Окупанти приходять не лише з автоматом, але деколи й з хрестом. Будьмо уважні. Йде війна», – наголосив активіст.

Нагадаємо, Плащаниця Пресвятої Богородиці прибуває до Львова вже вдруге. Вперше ця подія сталася 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: