Посол Британії закликає продовжити створення суспільного мовлення в Україні

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф закликає продовжити створення незалежного та неупередженого суспільного мовлення в Україні.

 

Про це британський дипломат написала у Twitter.

«Занепокоєна майбутнім суспільного мовлення. Важливо продовжити реформу, щоб з`явився незалежний, неупереджений канал, гідний українців╗, - наголосила Гоф.
Також вона привітала заяву прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо підтримки суспільного мовлення.

«Україні потрібен незалежний, професійний мовник», - додала посол.
На початку квітня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про суспільне телебачення та радіомовлення України». Законом встановлюється, що суспільне телебачення та радіомовлення створюється у формі публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», 100% акцій якого належать державі. Національну суспільну телерадіокомпанію України планується створити на базі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, ТРК «Культура», «Укртелефільму» та понад 20 обласних і регіональних телерадіокомпаній.

27 жовтня голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко прогнозував запуск суспільного телерадіомовлення в Україні з 1 січня 2017 року.
2 листопада прем’єр-міністр Гройсман доручив міністру інформаційної політики Юрію Стецю разом з народними депутатами опрацювати питання запуску суспільного телебачення та надати пропозиції щодо усунення перешкод в цьому напрямку.
«Сьогодні я бачив звернення про те, що начебто виникає якась загроза створенню суспільного телебачення… Ми підтримували й підтримуємо створення суспільного телебачення в Україні. Ми були тими, хто голосував за ці закони, підтримував і супроводжував їх. І зараз в уряді є теж абсолютно консолідована позиція щодо розвитку суспільного телебачення. І якщо є якісь загрози, ми маємо їх зараз виявити… і знищити загрози, якщо такі виникають», – сказав Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: