У Львові пройшов другий день Міжнародного економічного форуму (фото)

img_2371

Протягом другого дня Міжнародного економічного форуму у Львові обговорювали транскордонне співробітництво, перспективи вітчизняного агропромислового комплексу та енергоефективність.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Наталія Микольська під час виступу на форумі зазначила, що Україна має великий аграрний потенціал, але і досі не може з ним повноцінно працювати.

«Попри те, що у нас достатньо великий аграрний потенціал, попри те, що ми постійно говоримо про Україну — аграрну державу, ми і досі не маємо національної експортної стратегії. ЗА 25 років незалежності України її ніхто не розробив», — зазначила Наталія Микольська.

У Львівській області потрібно засновувати якомога більше кооперативів. Таку думку висловив голова Львівської ОДА Олег Синютка. На його думку кооперативи мають чимало переваг у порівнянні з великими агрохолдингами.

«Я не можу говорити про Україну, але скажу про Львівщину. Найбільш перспективними для Львівщини є кооперативи. Вони будуть достатньо конкурентоспроможними, а з іншого боку, вони будуть достатньо дрібними, аби можна було їх швидко коригувати у зв’язку з імовірними змінами», — зазначив голова ЛОДА. При цьому, Олег Синютка наголосив на тому, що кооперативи «не зможуть стартувати без підтримки агрогосподарства».

Читайте також: Порошенко, інвестори і перспективи. Як пройшов перший день Міжнародного економічного форуму (фото)

Водночас, учасники форуму зазначили, що Україна наразі працює над новими напрямками для експорту власної продукції.  «Минулого року ми почали серію міжнародних форумів, аби просувати імідж України як надійного партнера, і для просування українського продукту, адже, це не секрет, багато споживачів у Європі та світі достатньо скептично ставляться до українських продуктів, – зауважила Наталія Микольська. – Після таких форумів ми перейшли також до формату «B to B» зустрічі. На початок наступного року заплановано ряд місій українського бізнесу в ті напрямки та частини світу, в яких, на нашу думку, ми не допрацьовуємо. Перш за все йдеться про Африку. І сьогодні у нас на панелі присутній представник уряду Кенії, куди раніше ми уже їздили. Це для нас є дуже важливим ринком продажу переробленої сільськогосподарської продукції».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: