Якими нас побачив світ: огляд іноземних ЗМІ

14936884_324168401300274_124748953_n

Захмарні доходи українського бомонду не оминули увагою лише американське видання New York Times. Схоже, західний світ корупцією вже не вразиш. Яку оцінку шведські журналісти дали українській історії, та що пишуть про Україну, читайте в огляді.

Захмарні доходи українського бомонду не оминули увагою лише американське видання New York Times. Схоже, західний світ корупцією вже не вразиш. Яку оцінку шведські журналісти дали українській історії, та що пишуть про Україну, читайте в огляді.

Краще в банці, аніж в банку

New York Times пише, що керівники України не довіряють фінансовим структурам країни, у якій керують.

Йдеться про захмарні доходи наших чиновників та депутатів, які гребують українськими банками, зберігаючи гроші у готівці. «Новий закон у боротьбі з корупцією зажадав від усіх чиновників, від мерів до членів парламенту, щоб вони публічно заявити про свою власність в понеділок. Більш 50.000 чиновників це зробили», – йдеться у New York Times.

Володимир Гройсман, пише видання, заявив, що понад один мільйон доларів тримає в готівці. Не довіряє і банкам чиновниця, відповідальна за банки в країні Валерія Гонтарєва, яка зберігає більшу частину своїх грошей в американських доларах - $ 1,8 млн.

Читайте також«Побожні» депутати, або Як народні обранці «замолюють гріхи»

Видання робить висновок, що парламентарі з недовірою ставляться до фінансових структур країни, у якій керують. «Один міністр задекларував колекцію вин з пляшками вартістю у тисячу доларів кожен. Інший чиновник задекларував церкву. Інший – квиток в космос. Видання пише, що багатства політичного класу все більше контрастують з бідністю в країні, де зарплат в середньому – 214 доларів на місяць,  а інфраструктура є руїною.

Водночас, Петро Порошенко уже заявив, що тепер походження статків наших політиків і чиновників мають перевірити. Про це він сказав під час візиту до Львова: «Багато хто із тих, хто заповнював декларацію, приписали собі кеш удома, бо подумали, що це нульова декларація, думаючи, що це дозволить уникнути відповідальності, – сказав Порошенко. - Але ключова позиція це, по перше підвести риску того, що вони робили попередні 20 років і далі забезпечити розслідування «де ти, голубе сизий, узяв ці гроші». Народ і суспільство має право це знати», – зазначив президент.

14962956_1236630279709387_1595445250_n

Ще один плювок у сторону України

Щоденна шведська газета «Dagens Nyheter» пише, що Український інститут національної пам'яті переписує історію України, а Володимир В'ятрович намагається приховати злочини учасників націоналістичного руху проти євреїв та поляків.

«Багато українців просто не знають, що деякі з членів УПА брали участь в погромах євреїв під час Другої світової війни. Це може стати проблемою для України у зовнішній політиці із Заходом», – пише видання, посилаючись на європейських політиків.

Також Інститут національної пам’яті звинуватили у тому, що він вносить поправки у архівні документи, аби зробити ОУН та УПА «незаплямованими».

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у коментарі журналістам ІА Дивись.info розповів, що упереджене ставлення західної преси до української історії не є винятком. «Вони вважають, що краще за українців розбираються у її історії. Це схоже на масштабну інформаційну кампанію, мета якої дискредитувати. У публікації йдеться, що Інститут національної пам'яті контролює українські архіви. Це вписується в широку інформаційну кампанію проти всього, що робиться в Україні», – вважає В'ятрович.

Володимир В'ятрович певен, що багато європейців не знають, що робиться в Україні, тому це полегшує роботу російської пропаганди. Утім, наголошує історик, йдеться про недостатній рівень знань лише аудиторії, а не авторів цих матеріалів.

Був Олександром, а став Айфоном

Про те, що українець офіційно змінив ім'я на Айфон Сім, аби отримати омріяний гаджет, написало навіть англійське видання «The Times».

20-річний Айфон Сім отримав довгоочікуваний приз, вартість якого в Україні – $ 850, пише видання. Справжнє ім'я хлопця – Олександр Турин. Друзі та сім'я відчайдушного Олександра підтримали, утім, зізнаються, що спочатку були шоковані.

Сестра хлопця, Тетяна Паніна, сказала, що спочатку її було важко повірити, що це правда. Вона додала: «Кожна людина в цьому світі шукає спосіб виразити себе. Чому б не зробити це таким чином?».

Ukraine iPhone 7

 

Злиття інформації, як нагадування про державу, у якій панує хаос

Група українських хакерів злила документи помічника Володимира Путіна Суркова з планом підтримки політиків-націоналістів та сепаратистів на території України, пише Foreign Policy.

Журналіст FP Рейд Стендіш пише, що українські хакери стверджують, що роздобули електронні листи одного з високопоставлених помічників Путіна - Владислава Суркова, в якому – детальний кремлівський план дестабілізації України в найближчі місяці

Читайте також: Таємниці скриньки Суркова: кому вигідне злиття інформації

«Група« КіберХунта» опублікувала електронну переписку Суркова, скани паспортів Суркова і його родичів і 22 сторінки з документів, де викладений план підтримки політиків-націоналістів і сепаратистів, а також стимулювання дострокових парламентських виборів на Україні. Все це планується робити в цілях ослаблення уряду в Києві», - пише видання.

Підготувала: Олександра БАГАЧ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: