Кількість зареєстрованих переселенців за тиждень скоротилася на 4,8 тисячі осіб

Станом на 7 листопада цього року на обліку перебувають 1 млн 663 тис. 843 внутрішніх переселенці з Донбасу й Криму, що на 4,8 тис. осіб менше, ніж на 31 жовтня, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Згідно з повідомленням, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, на обліку перебувають 1 343 184 сімей з Донбасу і Криму.
Понад 1 млн сімей переселенців звернулися за державною грошовою допомогою, більш як 955 тис. сімей отримали її. Загальна сума перерахованих переселенцям коштів з початку 2016 року становила майже 2,7 млрд грн.

Станом на 31 жовтня поточного року на обліку перебувало 1 млн 668 тис. 630 внутрішніх переселенців з Донбасу й Криму, що на 3,6 тис. осіб менше, ніж на 24 жовтня.
За підсумками перевірки в 2015 році Служба безпеки на початку 2016 року передала Мінсоцполітики інформацію про більш ніж 450 тис. осіб, які зареєстровані як тимчасові переселенці, але не проживають на підконтрольних українській владі територіях. Виплати цим громадянам було призупинено до моменту підтвердження факту їх проживання на підконтрольній території.

Комісії з питань призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам при виконавчих органах місцевої влади станом на 13 жовтня поточного року відновили виплату допомоги 201 тис. переселенців і відмовили у відновленні 71 тис. переселенців через їх відсутність за місцем реєстрації. Загалом в органи соціального захисту надійшло 340 784 заяви про призначення (поновлення) соціальних виплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: