Львівські депутати вимагають провести податкову «амністію» ввезених «транзитних» авто

img_2639

До Львівської обласної адміністрації та Львівської обласної ради звернулись із вимогою розробити конкретні пропозиції до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України для формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів.

До Львівської обласної адміністрації та Львівської обласної ради звернулись із вимогою розробити конкретні пропозиції до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України для формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів.

Про це заявив депутат від фракції «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» Дмитро Пазин.

Також у зверненні йдеться, про проведення легалізації, тобто, розмитнення уже ввезених, так званих «транзитних» авто. Необхідно провести одноразову їх «податкову амністію» за зниженими ставками акцизу, не зважаючи на стандарти «євро».

Ще одним негативним наслідком такої політики є й те, що середній вік автомобіля в Україні – 21,5 роки. У ЄС, до прикладу — 5-8 років.

Читайте також: Чорні мільярди митниці. Як львівські митники «кришують» нелегальні авто (документи)

Дмитро Пазин: «Вирішення цих питань лежить виключно у законотворчому полі, тобто потребує змін до законодавчих актів України. Тому ми пропонуємо створити у Львівській обласній раді робочу групу для формування таких пропозицій до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. До депутатської групи залучити фахівців і громадських активістів».

Зокрема у пропозиціях до Кабміну слід врахувати напрацьовані громадськістю першочергові кроки:

  • Провести податкову амністію автомобілів на іноземній реєстрації. Це повинен бути разовий захід, при якому будуть «списані» штрафи за порушення термінів ввезення/вивезення транспортних засобів, і буде забезпечена можливість сплатити податки на імпорт таких авто в розмірах, посильних їх власникам. При цьому планується створити запобіжний механізм, щоб не створити «дірку» у законодавстві, за допомогою якої може з'явитись обхідна схема «пригону».
  • Зафіксувати понижені ставки акцизного збору (Закон №1389-VIII), тобто, прибрати норму тимчасової дії даного документа.
  • Ліквідувати на законодавчому рівні обмеження за роком випуску автомобілів, заборону на відчуження транспортних засобів протягом року, кількість дозволених до ввезення автомобілів.
  • Переглянути вимоги відповідності транспортних засобів нормам Євро-5(6), щоб в Україні діяв принцип, схожий з європейським – вимоги еко-стандартів обов'язкові для виробників і продавців нових авто, а на ринку транспортних засобів з пробігом таких рамок немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: