В п’ятницю стартує проект «Ніч у Львові». Програма заходів

З 11 до 13 листопада у місті проходитиме вже традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», під час якого вночі замки, храми, музеї та інші культурні й духовні заклади відкриють свої двері для відвідувачів, повідомляє прес-служба ЛМР.

Протягом трьох ночей на жителів та гостей міста чекатимуть чимало різноманітних атракцій, екскурсій, серед яких кожен зможе обрати щось на свій смак.

«Цього року 12 «Ніч у Львові» відкриває багато різноманітних подій, які будуть відбуватися у Львові. Вже традиційно, працюватиме Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, будуть екскурсії бічними навами хорів та підземеллями Гарнізонного храму.

Окрім того, хедлайнером цьогорічної «Ночі у Львові» є Олеський замок. Ми вперше відкриваємо Олеський замок, в який організовується візити. О 16:30 год. від Порохової вежі гості та мешканці міста матимуть змогу проїхати автобусами до Олеського замку. Там на гостей чекатимуть і екскурсії, і частування, і прев’ю до проекту «Колискові для Олекси». Усіх охочих ми просимо попередньо зареєструватися на сайті.

Практично усі музеї міста працюватимуть в цей час до 00:00 год. Вперше відбудеться флуоресцентна виставка картин у підвалах Ратуші.

В п’ятницю в рамках фестивалю «Ніч у Львові» буде презентація туристичного путівника Awesome Lviv у кав’ярні «Світ кави», що на пл. Ринок, 30.

Протягом трьох днів на жителів та гостей міста очікує близько 100 подій», - зазначила Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

Родзинкою ХІІ «Ночі у Львові» буде екскурсія в Олеський замок, де Соломія Чубай запрезентує прев’ю до проекту «Колискові для Олекси». Також звучатиме класична музика у виконані гурту «Rockoko».

Допомагатимуть в різноманітних заходах і не дадуть пропустити цікавого відвідувачам фестивалю волонтери - в них можна буде отримати програму заходів і карту міста.

«Фестиваль вже не вперше відбувається у нашому місті. Картинна галерея і раніше підтримувала і зараз підтримує, але пробує розширити формат. Ми будемо на ці вихідні відкривати Палац Потоцьких, що є вже, напевно, звичним для громадян. Відкритою буде каплиця Боїмів. Я думаю, чар нічного оглядання каплиці додасть чарів цьогорічному святкуванню.

Найцікавішим є наша перша спроба вийти за межі Львова, дійти не тільки до львів’ян, а ще й до мешканців області. В суботу вночі будемо робити акцію «Відкритий музей» в Олеському замку. Я думаю, ця практика, якщо буде успішною, може поширитись і на інші замки, які мають таку хорошу перспективу. Там можна не тільки оглянути експозицію. Ми стараємося прикрасити захід музичними аспектами», - відзначив Тарас Возняк, генеральний директор Національної картинної галереї ім. Б. Возницького.

«Мій проект називається «Колискові для Олекси». Цей проект я створила для свого сина, в якого високо функціональний аутизм, синдром Аспергера і, власне, колискова мені в свій час допомагала у спілкуванні з моїм сином. Коли я не знала, що робити, я почала співати колискову моєї бабусі «Ой ходить сон біля вікон» і моя дитина заспокоювалась і стишувалась. І так я зрозуміла, що можна українською колисковою, яка має українське коріння, заспокоїти не лише дитину-аутиста, а й всіх дітей і це треба прививати. Тому що в нас батьки, на жаль, не співають дітям колискових, або не знають всіх текстів. І в нас 24 листопада в театрі Зеньковецької буде велика музично-театральна презентація «Колискові для Олекси» і вийде альбом. Частинку проекту в музичному плані зможуть почути в Олеському замку. Це для нас буде велика честь, для мене і моїх хлопців-музикантів гурту «Rockoko». Ми всіх запрошуємо ввечері в Олеський замок. Думаю, що це буде фантастично», - зазначила Соломія Чубай, керівник проекту «Колискові для Олекси».

«Події відбуваються декілька років і цей раз не виняток.

Враховуючи те, що програма цієї «Ночі у Львові» є надзвичайно цікавою, думаю центральна подія буде Олеський замок. Ми вирішили утриматися від того, щоб робити якусь подію у себе. Ми просто допомагаємо, щоб «Ніч у Львові» відбулася і вважаємо, що це чудова нагода не тільки для гостей міста, а й для львів’ян познайомитися з таємницями міста. Цього разу Олеський замок буде виглядати досить незвично. Такого не було за існування картинної галереї. Щиро запрошуємо всіх доєднатися, а ми робимо все можливе, щоб фестиваль відбувся», - відзначив Віктор Гальчинський, керівник прес-служби ПАТ «Кредобанк».

«Цього разу ми хотіли зосередитися на темі «Дивовиж». Є така дивовижа, про яку не кожен львів’янин знає, що до нашого музею відноситься кілька відділень, які розкидані по місту і дуже часто люди їх не ідентифікують як один музей. Тому ми вирішили цілеспрямовано разом спрацювати і вирішили організувати заходи, які будуть проходити і в музеї на площі Свободи, і на вулиці Драгоманова, де представлене українське мистецтво 20 століття і в художньо-меморіальних музеях, зокрема, Леопольда Левицького, Івана Труша, Олени Кульчицької і Олекси Новаківського.

Хотіла б наголосити, що на цей період музей змінює свої години роботи з 12:00 до 20:00 год. Таким чином, люди, які не мають нагоди піти в наш музей, бо працюють, матимуть нагоду потрапити туди. Починаючи з суботи, із 17:00 год., ми будемо проводити різні атракції. Це будуть не тільки екскурсії, а і майстер-класи: малювання вуглем, створення гравюри, відтворення відбитку. Також будуть виступати гуртки наших відділень. Зокрема, музичний гурт «Аніма», автентичний спів родоводу, музична академія Лисенка. Екскурсії по виставках, які відбуваються у нас, у музеї.

Заходів дуже багато, на будь-який вибір від дітей до дорослих», - додала Марія Цимбаліста, представник Національного музею ім. А. Шептицького.

Нагадаємо, в липні «Ніч у Львові» відвідало 33 тис осіб.

Переглянути програму XII Фестивалю «Ніч у Львові», яка відбудеться 11—13 листопада 2016 року, можна за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: