Володимир В'ятрович запрезентує у Львові свою книгу

11 листопада о 18:30 у книгарні «Є» відбудеться презентація книжки історика Володимира В'ятровича «За лаштунками Волині — 43».

У книзі йдеться про історію українсько-польського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943-го року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.
В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік.

Довідка:
Володимир В'ятрович - історик і публіцист, дослідник українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам’яті, ініціатор пакету законів про декомунізацію. Очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КГБ.
Працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету, потім вивчав матеріали архіву Інституту Гувера Стендфордського університету. Автор та співавтор восьми книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії.

Як стало відомо раніше, щоденна шведська газета звинуватила Голову Українського інституту національної пам'яті у тому, що він займається вибірковою історією, намагаючись приховати факти про знищення євреїв та поляків лідерами націоналістичних українських організацій.

Натомість Володимир В'ятрович сказав, що такі тенденції у західній пресі вписуються в широку інформаційну кампанію проти всього, що робиться в Україні.

На думку історика, у більшості європейців немає уявлення про українську історію:

«Більшість людей не знають, що робиться в Україні, тому це полегшує роботу російської пропаганди. Але я кажу про недостатній рівень знань лише аудиторії, а не авторів цих матеріалів», – сказав В’ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: