Індустріальний парк «Рясне-2»: кому належить земля

1008334

Тоді, коли мер Садовий заявляє, що компанії «CTP» наразі не готова будувати на території індустріального парку «Рясне-2» через несприятливий інвестиційний клімат, голова Рясне-Руської сільської ради заявила, що Львів не мав права взагалі розпоряджатися цією земельною ділянкою.

«Ця ділянка є поза межами і міста Львів, і села Рясне-Руське. Вона є спірною. Та земля була призначена для ведення особистого селянського господарства. Яким чином Львів перевів її в землі промисловості, сказати важко…» – зазначила Емілія Смокоровська «Львівському порталу».

Нагадаємо, що йдеться про 23 гектари землі, якими володіє за посередництва ТзОВ «Сіті Парк Львів» голландська компанія «СТР» і планує там зводити індустріальний парк «Рясне-2». Львів отримав за цю земельну ділянку 52 мільйони гривень.

Водночас у коментарі Дивись.info Андрій Садовий пояснив, що наразі питання із будівництвом індустріального парку затягується.

«CTP розгорнули індустріальний майданчик у Румунії, до того таке ж зробили у Чехії. Україна стоїть у них в черзі, але інвестиційний клімат у нас не є найсприятливішим. Наразі ведуть перемовини із компаніями, що могли б вкласти сюди свої кошти. Люди просто бояться інвестувати в Україну, зважаючи на війну, що сьогодні є», – пояснив Садовий.

За словами мера Львова, міська рада зробила все необхідне зі свого боку та навіть отримала гроші за продаж землі у Рясному «CTP». Тепер компанія має «домашнє завдання» – привести сюди інвестора. Садовий обіцяє цьому будь-яке сприяння, що буде можливим з боку влади міста.

Що стосується земельної ділянки, то сільська рада Рясне-Руської посилається на розпорядження Держгеокадастру.

Водночас, згідно із даними публічної кадастрової карти, технічно ці 23 гектари знаходять у межах Львова.

15053189_1242409035798178_1287597146_o

Наразі у ситуації розбирається прокуратура – порушено кримінальне провадження.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: