Шахту в Нововолинську добудують за кошти інвесторів

img_1489
Фото: Волинський інформаційний портал

Україна знайде інвесторів для завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська» і, таким чином, цей проект не потребуватиме державного фінансування, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні уряду.

Україна знайде інвесторів для завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська» і, таким чином, цей проект не потребуватиме державного фінансування.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні уряду, передає УНІАН..

«Ми знайдемо інвесторів, і ми не потребуватимемо державної підтримки для завершення будівництва цієї шахти», - сказав Насалик, коментуючи доручення прем`єр-міністра Володимира Гройсмана про завершення будівництва цієї шахти.
Прем'єр-міністр підтримав таку ініціативу Насалика, зазначивши, що вважає варіант, коли не будуть використовуватися державні кошти, найкращим шляхом вирішення даної проблеми.

Нагадаємо, що близько близько п’ятдесяти гірників недобудованої шахти «Нововолинська» №10, яким держава заборгувала зарплату за три місяці, розпочали голодування.

Будівництво шахти №10 «Нововолинська» розпочалося у 1989 році. Відкриття планувалося в серпні 2012 року. Шахта будується лише за рахунок бюджетних коштів. Промислові запаси вугілля становлять 37 млн тонн. Орієнтовний термін служби шахти - близько 40 років. Загальна кошторисна вартість будівництва - 2,3 млрд грн. Фактично шахта побудована на 90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: