У Львові відбудеться дискусія «В’язні Кремля: що ми можемо зробити, аби звільнити їх?»

Книгарня «Є», Центр «СІМ» та ініціатива «Євромайдан SOS» запрошують на дискусію «В’язні Кремля: що ми можемо зробити, аби звільнити їх?».

Як зазначають організатори, зараз у Росії та в окупованому Криму за ґратами перебувають близько сорока людей, яких російська влада назвала «терористами», «шпигунами» та «екстремістами».  Серед них – режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналіст Роман Сущенко, політик Микола Карпюк, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та інші. Деякі із них вже отримали реальні тюремні строки та відбувають покарання у найвіддаленіших куточках Росії.

Під час дискусії говоритимуть, як фабрикуються кримінальні справи, яким чином обираються потенційні обвинувачені, що робить Україна для повернення людей додому та що кожен із нас може зробити, аби підтримати ув’язнених та їх родини.

Окрім дискусії, відбудеться презентація кампанії «LetMyPeopleGo», ініційованої Євромайданом SOS для захисту усіх ув'язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму.

Учасники дискусії:

  • Олександра Романцова – активістка «Євромайдану SOS»;
  • Юрко Яценко – звільнений політв’язень;
  • Руслан Забілий – історик, директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Дискусія відбудеться 12 листопада о 16:00 год. у книгарні «Є» (просп. Свободи, 7).

Вхід вільний.

Захід відбудеться в рамках Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у м. Львові.  Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: