Україна має реальні шанси на підтримку Конгресу США в разі перемоги Трампа на виборах – посол Чалий

Україна має реальні шанси на підтримку Конгресу США в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах, і уряд України має продовжувати співпрацювати із США, незважаючи на те, хто стане 45-м президентом - Трамп чи Хілларі Клінтон.

Про це заявив в ефірі телеканалу NewsOne посол України в США Валерій Чалий.

Дипломат зазначив, що вперше на його пам`яті провідні світові видання зайняли політичну позицію, тим самим підтримавши кандидатуру Клінтон, а не Трампа. «Нам дуже важливо не втрачати темп з 8 листопада і дати інавгурації. У нас дуже багато питань, які потрібно вирішити в Конгресі США. Дуже багато конгресменів, сенаторів продовжують підтримувати Україну. У нас є реальні шанси, щоб документи, які відкривають можливості для України, були проголосовані. У разі приходу Трампа до влади ці процеси підуть швидше. Діюча адміністрація намагатиметься виставити так звані прапорці для того, аби зберегти певний баланс у країні», - пояснив Чалий.
На його думку, на даний момент існують ключові питання, які можуть просуватися швидше за президентства Трампа.

«У будь-якому разі можливості України при будь-якому кандидаті будуть більш значними. Я оптимістично дивлюся на ситуацію – нові політики, які приходять до влади, дивляться на все в перспективі», - зазначив український посол.
Чалий вказав на те, що суспільство в США зараз дуже розділене, і американці більше переживають, що відбудеться в їх рідній країні, а не за кордоном.
«Ми завжди повторювали одну тезу – американська зовнішня політика не може змінюватися дуже різко, вона буде послідовною, незалежно від того, хто прийде в Білий дім. Я вважаю, що це не так. Від президента залежить дуже багато», - додав посол.

Нагадуємо, Президентом США американці обрали Дональда Трампа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: