Із середини листопада оголосять конкурс інвестиційних програм та проектів ДФРР

Сьогодні, 10 листопада, під час наради голови ЛОДА Олега Синютки та першого заступника голови ЛОР Парасковії Дворянин із керівниками райдержадміністрацій та очільниками місцевих рад області розглянули питання "Про використання коштів капітальних вкладень у 2016 році та формування пропозицій на капітальні видатки у 2017 році".

Під час виступу директор департаменту економічної політики облдержадміністрації Роман Филипів зазначив, що на сьогодні із запланованих понад 740 млн грн бюджетних коштів, передбачених на фінансування інфраструктурних проектів та обласних програм, профінансовано 464,6 млн грн та проведено касові видатки на 350 млн грн.

Зокрема, із передбачених 222,5 млн грн коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на сьогодні вже профінансовано понад 188 млн грн та освоєно 96,2 млн грн. "Львівська область посідає четверте місце серед регіонів України щодо використання коштів ДФРР", - наголосив Роман Филипів.

Крім того, посадовець зупинився на стані реалізації мікропроектів. "З 691 мікропроекту, на фінансування яких в обласному бюджеті передбачено майже 54 млн грн, уже успішно реалізовано понад 500", - повідомив Роман Филипів.

Слід зазначити, що ведуться будівельно-монтажні та ремонтні роботи на низці об’єктів соціальної галузі області за рахунок коштів субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток (профінансовано 53,3 млн грн) та на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад (завершено 68 об’єктів із 115 запланованих).

Лідерами в кількості проектів, що реалізуються у 2016 році за бюджетні кошти, є Сокальський (146), Самбірський (103) та Пустомитівський (84) райони.

Директором департаменту було акцентовано увагу на тому, що розпочинається збір пропозицій на фінансування об’єктів у 2017 році. "Із середини листопада буде оголошено конкурс інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР. А з початку грудня стартуєобласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку", - повідомив Роман Филипів.

Для допомоги у підготовці якісних проектів департаментом економічної політики облдержадміністрації проводиться цикл семінарів щодо можливості залучення бюджетних коштів для фінансування проектів регіонального розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: