Російські ЗМІ пишуть, що затриманий у Криму «диверсант» – колишній український військовий

Брат затриманого сьогодні у Севастополі «диверсанта» розповів, що у минулому Дмитро Штибліков таки дійсно служив в українській армії, утім, за декілька років до анексії Криму вже був воєнним аналітиком, передає «Дождь».

Брат затриманого сьогодні у Севастополі «диверсанта» розповів, що у минулому Дмитро Штибліков таки дійсно служив в українській армії, утім, за декілька років до анексії Криму вже був воєнним аналітиком, передає «Дождь».

Сьогодні, ФБС РФ повідомила про затримання «українських військових» у Севастополі. За інформацією ФСБ у затриманих вилучили вибухові пристрої великої потужності, зброю і боєприпаси, засоби спецзв'язку, а також карти схеми об'єктів передбачуваних диверсій.

Російський телеканал «Дождь» пише, що один із затриманих – житель Криму Дмитро Штибліков. Брат затриманого розповів, що колись Дмитро дійсно служив в українській армії, але за п'ять-шість років до приєднання Криму до Росії був уже військовим аналітиком. Він був одним з видавців військового аналітичного журналу, який був закритий навесні 2014 року, а також займався Чорноморським флотом. Саме за це, на думку Олексія, брат потрапив в якісь «списки підозрюваних».

Наявність в акаунті Дмитра в однокласниках фотографій з озброєними чоловіками у військовій формі, Олексій пояснив тим, що брат займався страйкболом і колекціонував зброю.

Олексій розповів, що зараз у брата російського громадянство. Ставлення до приєднання Криму у них в сім'ї, в цілому, не можна назвати позитивним. Дмитро часто їздив в Україну. За словами Олексія, Штиблікова завжди окремо допитували на кордоні, що, на його думку, доводить, що він був в спеціальних списках ФСБ.

Натомість спікер Мінооборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що інформація про те, що організатори акції у Севастополі є українцями, фейкова.

«ФСБ знову вдалася до брехливої тактики, заявивши про те, що начебто затримані українські диверсанти в Севастополі. Усе це є суцільна брехня, черговий фейк, що підтверджує, що ФСБ вже перетворилася у фабрику суцільної брехні», – сказав Лисенко.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк вважає, що затримання так званих «українських диверсантів» в окупованому Росією Криму може бути напряму пов’язане з обранням Дональда Трампа президентом США.

На її думку провокація полягає у тому, аби ввести в оману новообраного Президента США та створити ілюзію українського «терору».

«Російські спецслужби добре знають, що сьогодні Дональд Трамп як новообраний президент США почав отримувати інформацію від американських спецслужб у тому числі і про події, які відбуваються в Криму. Ця інформація (про затримання українських «диверсантів» у Криму) повинна була лягти на стіл до Трампа з метою дискредитації України, хоча новообраного президента оточують такі представники Республіканської партії, які прекрасно знають ціну російським провокаціям та їхній почерк», – наголосив радник міністра внутрішніх справ України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: